Saturday, July 21, 2007




Anda dah tengok filem Love is Cinta ke?? Liza pun belum rasa-rasa nak tengoklah macam best jer ?? (Siapa nak temankan liza ???) . Berikut adalah sinopsis filem love is cinta.


Kawan lama, Ryan (Irwansyah) dan Cinta (Acha Septriasa), baru grad dari sekolah menengah atas (SMA) . Mereka amat rapat tetapi mereka tidak meluahkan perasaan masing-masing. That’s what most people do. But nak jadi cerita movie. The very least that they ever muttered was “love” which was interpreted as care..Even when Ryan is bound for the United States to continue his studies, they still cannot find the courage to express their true feelings. Hopeless betul Ryan nie..

Cinta sangat membutuhkan ungkapan perasaan Ryan terhadap CINTA, sementara Ryan masih tidak mampu menterjemahkan perasaannya dalam kata-kata. Akhirnya pada saat detik-detik terakhir pertemuan mereka, kata yang keluar dari mulut Ryan hanya perasaan sayang kepada Cinta. Cinta pun mendebat kata sayang yang keluar dari mulut Ryan.

“Ya kita memang saling menyayangi, seperti perasaan sayang kepada mama-papa, atau teman-teman,” ujarnya mengutuk keadaan.

However, everything changes when tragedy strikes…Well tragedi terjadi apabila bila Ryan dilanggar oleh kereta Cinta dan kemudian bermulalah cerita ala-ala Ghost yang dilakonkan oleh Demi Moore & Patrick Swayze..Ryan diberi masa 3 hari oleh Malaikat (Angel) untuk menyampaikan hajatnya. Ryan is also allowed to borrow the body of Doni (Raffi Ahmad) for this purpose. Then all the funny things started to happen. Doni does everything that he can to prove his love to CINTA but at the same time, there is a guy, Ivan in her life. She’s torn in between as Ivan also loves her. Ada unsur romantis, aksi, fantasi, kelakar mengusik dan banyak lagi.




Kalau nak lihat gambar mereka sila klik disini

Liza : Bestkan...ala - ala filem Ghost kan ..
.......................................................................................................................................................
Terima Kasih Diatas Perhatian Anda

To subscribe click here
To visit click http://cybercafe2u.blogspot.com
To Exchange Link email lizeii86@gmail.com
To view more HERE
Get free Traffic here
View The Top Rated Video Here

0 comments:

Google+ Followers

Popular Posts

Penafian ( Disclaimer )

Laporan percuma yang pasti mengubah hidup anda dan bakal membebaskan anda dari terus menjadi 'HAMBA DUIT'!.
Jemput DOWNLOAD PERCUMA